Arbetsterapeut till specialistvården

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Arbetsterapi specialistvård Gästrikland bedriver specialistsbaserad vård för patienter inneliggande på Gävle sjukhus och för patienter remitterade från övriga sjukhus i länet samt för specifika patienter från primärvården och från annan specialistvård i andra delar av landet. Vårt fokus ligger på personcentrerad och evidensbaserad rehabilitering, obruten vårdkedja och god tillgänglighet. Detta utförs inom ramen för givna resurser, prioriteringar och likvärdighet över regionen. Vi ligger just nu i startgroparna för att byta journalsystem till Cosmic som är ett modernt, effektivt och säkert arbetsverktyg för att underlätta samverkan och möjliggöra ytterligare digitalisering. Hos oss på Arbetsterapi specialistvård Gästrikland får du inte bara ett jobb – du får en karriär, ett sammanhang och en plats där du kan växa och utvecklas tillsammans med oss.

Nu söker vi två arbetsterapeuter, varav en med erfarenhet av handrehabilitering, till vår trivsamma enhet på Gävle sjukhus!

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut på specialistvården Gästrikland arbetar du tillsammans med sjukhusets alla vårdavdelningar samt ett flertal mottagningar som till exempel handmottagning, lymfmottagning, barnmottagning och minnesmottagning. Vi är ett dynamiskt team med 26 arbetsterapeuter och 4 rehabassistenter som arbetar tillsammans för att förbättra vardagen för våra patienter. Våra arbetsterapeuter spelar en nyckelroll både i öppenvården och i slutenvården, och vi är stolta över vår höga standard och vårt fokus på patientens välbefinnande. Är du inriktad mot handrehabilitering kommer du att stärka upp vårt redan kompetenta handrehabteam. I viss mån kommer även slutenvårdsarbete att ingå i tjänsten för att bibehålla flexibilitet i vår verksamhet men fokus kommer att ligga på handrehabilitering

Som arbetsterapeut hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• bedömning, behandling och träning av aktivitets- och funktionsförmåga
• utprovning samt förskrivning av hjälpmedel och ortoser
• utbildning och rådgivning till vårdpersonal
• samverkan med de olika enheter/avdelningar som vi har ett samarbete med.

Som ny i yrket eller oerfaren inom slutenvårdsarbete finns möjlighet att till en början prova på olika områden för att få en ökad bredd i dina kunskaper.

Hos oss får du
• ett varierande arbete där ingen dag är den andra lik
• vara delaktig i verksamhetsutveckling och arbetsmiljöarbete genom aktivt medarbetarskap
• möjlighet till yrkesutveckling och regelbunden internutbildning tillsammans med kompetenta och erfarna kollegor
• goda möjligheter till fördjupning och möjlighet att arbeta inom vår specialiserade öppenvård.

Som arbetsgivare är vi mån om dig som arbetstagare och vi arbetar därför aktivt med att främja en hälsosam livsstil. Inom Region Gävleborg erbjuder vi bland annat möjlighet till semesterväxling, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet till förmåncykel. Läs mer om våra olika förmåner här!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Som arbetsterapeut hos oss ser vi att du har en god samarbetsförmåga, är lyhörd och kommunikativ samt löser utmaningar i arbetet på ett konstruktivt sätt. Du är självgående med en positiv inställning och tar ansvar för att driva ditt arbete framåt. Vidare är du en flexibel och initiativtagande person som i en föränderlig verksamhet har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.

I rollen som arbetsterapeut ska du vara
• legitimerad arbetsterapeut alt. legitimerad arbetsterapeut med inriktning mot handrehabilitering.

Du får gärna ha erfarenhet av journalsystemet Cosmic.

Urval och intervjuer sker löpande.

Skicka in din ansökan redan idag för att ha möjlighet att bli en del av vårt fantastiska team. Vi ser fram emot att välkomna dig till Arbetsterapi specialistvård Gästrikland på Gävle sjukhus!

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Antal platser: 2

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/1782

Senaste ansökningsdatum: 2024-08-18 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Henrik Hägglund, vårdenhetschef
Tel: 026-157417
Email: henrik.hagglund@regiongavleborg.se

Ulrika Ehn, arbetsterapeut, skyddsombud
Tel: 026-53 15 85
Email: ulrika.ehn@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Satu Kettunen, SACO
Tel: 073-023 64 60
Email: satu.kettunen@regiongavleborg.se