Specialistläkare till palliativa teamet

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Palliativa enheten består av fyra team belägna i Bollnäs, Söderhamn. Hudiksvall och Gävle och har tillsammans hela Gävleborg som upptagningsområde. Teamet i Hudiksvall ansvarar tillsammans med hemsjukvården i kommunerna för den specialiserade palliativa vården i Hudiksvalls-, Nordanstigs, och Ljusdals kommuner. Palliativa enheten tillhör verksamhetsområde onkologi.

Palliativa teamen arbetar multiprofessionellt och består av läkare, sjuksköterskor, kuratorer, företrädare för sjukhuskyrkan och medicinska sekreterare. I teamen arbetar vi tillsammans för att uppnå bästa möjliga livskvalitet för patienter och närstående. De flesta av våra patienter har en obotlig cancersjukdom eller ALS-sjukdom.

Arbetsuppgifter

Som specialistläkare hos oss ansvarar du tillsammans med övriga medarbetare i teamet för patientens planering och vård i hemmet. Du kommer att tillsammans med teamet samordna olika vårdinsatser samt samarbeta med sjukhusets övriga avdelningar, kommunens hemsjukvård samt primärvården. Du kommer även att delta i utbildning och kompetensförmedling till andra aktörer om den palliativa vården i regionen.

Arbetstiden är dagtid måndag-fredag mellan klockan 8-17 samt deltagande i helgjourverksamhet (dagtid klockan 9-15) med telefonberedskap som är gemensam för Region Gävleborg.

Som specialistläkare hos oss kommer du att
• göra hembesök tillsammans med sjuksköterska och/eller teamets kurator
• ge telefonrådgivning och information till patient och närstående samt ha ett tätt samarbete med hemsjukvårdens sjuksköterskor och andra aktörer som är involverade i patienternas vård
• sprida kunskap inom palliativ vård genom att bland annat hålla i utbildningar för annan vårdpersonal.

Hos oss får du
• personligt anpassad introduktion med en individuell utvecklingsplan
• ett arbete inom den palliativa vården där du har goda utvecklingsmöjligheter som till exempel möjlighet till utbildning i tilläggsspecialiteten palliativ medicin och forskning inom området
• möjlighet att delta i kompetensutbyte och verksamhetsutveckling via gemensamma träffar mellan de olika teamen i länet
• arbeta i en trygg arbetsgrupp där det alltid finns någon att rådfråga.

Vi samverkar och har internutbildningar inom den egna enheten och det finns möjlighet att delta i den ST-kurs i palliativ medicin som vi anordnar två gånger per år.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Som person ser vi att du har förmåga att arbeta självständigt i personcentrerad specialiserad palliativ vård samtidigt som du trivs i nära samarbete med andra professioner i en omväxlande vardag. Du stimuleras av varierande arbetsuppgifter och kan med lätthet ändra fokus när situationen kräver det. Att se till helheten och det sammanhang som varje patient och närstående befinner sig i är en stor del av vårt uppdrag.

I rollen som specialistläkare ska du vara
• legitimerad specialistläkare med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård
• Inneha B-körkort.

Är du specialiserad inom palliativ medicin så är det meriterande, men inget måste.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2024-10-01 eller enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/1871

Senaste ansökningsdatum: 2024-09-22 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Katarina Hedström, vårdenhetschef
Tel: 026-15 30 89
Email: katarina.hedstrom@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Amal Abu Saaba, GHLF
Tel: 026-15 53 42
Email: amal.abu.sabaa@regiongavleborg.se