Läkarchef till öron-, näsa-, halsmottagningen, Gävle

Öron- näsa- och halsmottagningen i Gävle är en verksamhet med akut och planerad mottagning. Vi utreder och behandlar sjukdomar inom öron-, näsa-, halsområde, samt utför operationer på vår egen mottagning, hos dagkirurgen samt centraloperation. Till verksamhetsområdet hör också en motsvarande ÖNH-mottagning i Hudiksvall, samt hörselvård i länet.

Verksamheten samarbetar med regionens samtliga sjukhus samt primärvård och inriktar sig på att ge en högkvalificerad vård. Mottagningen i Gävle bemannas av cirka 40 medarbetare; läkare, sjuksköterskor, operationssköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare.

Välkommen till läkargruppen öron-, näsa, hals i Gävle! Här arbetar cirka sexton läkare; överläkare, specialister, ST-, samt underläkare med bred samlad kompetens inom specialistområdet. Till oss kommer ofta andra utbildningsläkare och vi bedriver kontinuerlig utbildning av interna och externa ST-läkare, samt läkarkandidater. På plats inom verksamhetsområdet finns studierektor med särskilt ansvar för utbildningsläkarna.

Här möts du av en välfungerande mottagningsverksamhet och en engagerad medarbetargrupp, där kontinuerlig utveckling och kunskapsuppdatering inom vår specialitet är en självklarhet för att möta framtiden på bästa sätt.

Vi söker nu dig som är intresserad av att bidra med ditt engagemang och din erfarenhet, för att tillsammans med medarbetarna fortsätta driva och utveckla läkargruppens och mottagningens verksamhet för framtiden.

Vi ger dig ansvar och möjligheten att använda hela din kraft!

Arbetsuppgifter

Som läkarchef har ett samlat ledningsansvar för medarbetare, ekonomi, verksamhet och patientsäkerhet; där du arbetar verksamhetsnära med frågor av såväl operativ, som strategisk karaktär.

Fokusområden i ditt chef-/ledaruppdrag kommer bland annat att vara
- verksamhetsnära styrning och ledning, där kommunikation, samordning, planering och uppföljning kring bland annat bemanning och produktion är tongivande
- kompetensförsörjning; att attrahera, rekrytera och behålla/utveckla medarbetare
- att se helheten, dess potential och agera förebild genom att aktivt arbete med att skapa förutsättningar för en attraktiv arbetsplats, där man som medarbetare trivs och utvecklas
- att främja samverkan och utveckling, där nära samarbete med vårdenhetschef med personalansvar för övriga medarbetare inom ÖNH är en central del av ditt uppdrag, Vidare skapar du även förutsättningar för intern samverkan med andra interna närliggande enheter, samt externa samarbetspartners.

Du ingår i verksamhetsområdets länsövergripande ledningsgrupp, där du tillsammans med chefskollegor ges möjlighet att ta ansvar för helheten inom verksamhetsområdet, vilket innebär ett spännande arbete, där du är engagerad i verksamhetsområdets resultat och utveckling. Det finns ett gott kollegialt stöd och hög kompetens för dig att tillgå, så som nära chefskollegor, studierektor, chefsstöd, kvalitetssamordnare, vårdutvecklare, controller och HR-stöd.

Hälso- och sjukvården inom Region Gävleborg befinner sig i ett spännande och utmanande skede i att organisera och möta framtidens vårdbehov på bästa sätt. Aktuella Regionövergripande utvecklingsarbeten är God och nära vård, Min vård Gävleborg, införandet av nytt journalsystem, samt Framtidsbygget; ombyggnation av sjukhusen i Gävle och Hudiksvall.

Uppdraget som läkarchef kombineras med kliniskt arbete, enligt överenskommelse.

Hos oss får du
- meningsfullt arbete i ett spännande utvecklingsskede i att möta framtidens hälso-/sjukvårdsbehov på bästa sätt
- dagtidstjänstgöring måndag-fredag
- goda förutsättningar att trivas, lyckas och utvecklas i din chefs-/ledarroll.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistläkare inom öron, näsa, hals; som nu är redo för nästa steg i karriären och vill utvecklas i ett ledarskap.

Som läkarchef ser vi att du är tydlig, trygg och kommunikativ, med förmåga att anpassa ledarstil, utifrån situation och sammanhang. Du har en fallenhet för att utveckla förtroendefulla relationer och goda samarbeten av olika slag. Du ser till helheten och tar tillvara medarbetarnas kompetenser och bidrar till ett arbetsklimat där engagemang och utveckling genomsyrar verksamheten.

Tjänsten förutsätter att du har god förmåga att planera, organisera och prioritera och att du är bekväm i en beslutsfattande roll. Du trivs med varierande arbetsuppgifter och är flexibel i arbetet när förutsättningar förändras. Du bibehåller ett lugnt positivt förhållningssätt även i stressiga situationer och tappar inte fokus på uppgiften, där du står stadigt i såväl med- som motgång. Vidare tar du ansvar för ditt uppdrag, dess genomförande och resultat och lever upp till förväntningar inom ramen för uppdraget.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/1993

Senaste ansökningsdatum: 2024-09-08 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Yvonne Wall
Email: yvonne.wall@regiongavleborg.se

Susanne Lundin
Email: susanne.lundin@regiongavleborg.se

Elin Eklund
Tel: 026 -15 57 95
Email: elin.eklund@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Angelica Högberg
Email: angelica.hogberg@regiongavleborg.se

Charlotta Nobouka
Email: charlotta.nobuoka@regiongavleborg.se