Psykolog/PTP

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Välkommen till en positiv och öppen arbetsplats där sjuksköterskor, kuratorer och psykologer arbetar för våra patienters bästa. Vi söker en psykolog/PTP-psykolog till barn- och familjehälsa/ungdomsmottagning i Söderhamn. Barn- och familjehälsa ingår i verksamhetsområdet familjehälsa, habilitering och barnpsykiatri. Till vårdenheten välkomnas blivande föräldrar, barn upp till 12 år och deras anhöriga för stöd och hjälp i sin familjesituation. Vi stödjer barn och unga med psykisk ohälsa för att nå ökad livskvalitet och förbättrad funktion. Vill du göra betydelsefulla insatser för familjer och verka för våra barn och ungas välmående - varmt välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Barn- och familjehälsa är en psykosocial verksamhet som riktar sig till blivande föräldrar, barn 0-12 år och deras föräldrar. Mottagningen är en första instans för blivande föräldrar eller barn vars bekymmer finns i familjesituationen eller hos barnet själv. Verksamheten fungerar tillsammans med Söderhamns ungdomsmottagning som första linjens vård för barn och unga med psykisk ohälsa för åldersgruppen 0-17 år. Insatser erbjuds enligt stegvis vård initialt som digital psykoedukation enskilt eller i grupp eller bokning för individuellt möte på relevant vårdnivå. Att arbeta som psykolog/PTP-psykolog hos oss innebär kontakt med barn, deras föräldrar samt gravida/nyförlösta föräldrar.

Som psykolog/PTP hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• tidiga insatser för att förhindra psykisk ohälsa hos barn och blivande föräldrar
• behovsanpassade behandlingar av lindrig till medelsvår psykisk ohälsa på individ och familjenivå
• utvecklingsbedömningar för barn upp till fem år
• handleder barnmorskor på BMM samt sjuksköterskor på BVC.

Hos oss får du
• en trygg anställning med goda möjligheter till kompetensutveckling
• möjligheter att påverka din arbetsdag
• arbeta tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor
• möjlighet till distansarbete del av tid.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

I rollen som psykolog/PTP-psykolog ska du
• vara legitimerad psykolog, men vi välkomnar även ansökningar från PTP-psykologer.

För den här tjänsten är det meriterande om du har kunskap inom trauma, mödrahälsovård samt NPF. Även erfarenhet av att ha jobbat med barn, autismutredningar, ångest/depression samt om du varit handledare eller gruppledare ser vi som meriterande. Meriterande är också om du är föräldrastödsutbildad eller har grundläggande psykoterapeutisk utbildning steg 1 KBT samt erfarenhet av behandlingsarbete med barn och unga, och även kunskap inom barnpsykiatrin. Goda kunskaper i utvecklings- och neuropsykologi och/ eller autism är också meriterande.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Intervjuer sker kontinuerligt under ansökningstiden.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/2035

Senaste ansökningsdatum: 2024-08-31 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Karin Ingare Dahlstrand, vårdenhetschef
Tel: 070-306 35 08

Fackliga företrädare

Patrik Arvidsson, Psykologförbundet
Tel: 026-15 58 85
Email: patrik.arvidsson@regiongavleborg.se