Vårdenhetschef till intensivvårdsavdelningen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Välkommen till intensivvårdsavdelningen; IVA i Bollnäs! Vi bedriver medicinsk intensivvård, postoperativ övervakning samt optimering och stabilisering av traumapatienter. Hos oss finns 2-3 vårdplatser beroende vårdtyngd. Eftersom intensivvård är en specialitet som kräver ett multiprofessionellt omhändertagande, arbetar vi i tvärprofessionella team runt patienten, där specialist- och allmänsjuksköterskor, läkare, undersköterskor och fysioterapeuter tillsammans fokuserar på att ge den bästa möjliga vården till våra patienter.

Hos oss är teamarbete och samverkan en självklarhet för utveckling; alltid med verksamhetens och patientens bästa för ögonen.

Vi söker nu dig som har ett genuint intresse för ledarskapsfrågor; som vill vara med och leda och utveckla en arbetsplats, där vi tillsammans skapar bästa möjliga vårdkvalitet för våra patienter.

Arbetsuppgifter

Som vårdenhetschef ansvarar du för det dagliga operativa ledningsarbetet för avdelningens cirka trettio medarbetare. Som en närvarande och synlig ledare engagerar, stöttar och motiverar du dina medarbetare gentemot uppsatta mål. Du trivs att arbeta verksamhetsnära, där kommunikation, samordning och planering är tongivande. I chefsuppdraget ingår även ansvar för ekonomi, arbetsmiljö, patientsäkerhet samt verksamhetsutveckling.

Hos oss arbetar du i en dynamisk, teknikintensiv verksamhet, där idéer och nya angreppssätt ses som värdefulla för att kontinuerligt utveckla verksamheten. Genom att tillsammans med dina medarbetare arbeta med utvecklingsfrågor skapas en effektivare, mer patientsäker verksamhet och en bättre arbetsmiljö.

Chefsuppdraget inom IVA innebär många kontaktytor och samarbeten, både i små och stora sammanhang; därmed krävs att du trivs och har lätt för att samarbeta och främja goda samarbeten inom och utanför enheten.

Utöver att leda och utveckla din egen verksamhet, förväntas du bidra till helheten utifrån din aktiva roll i ledningsgruppen för verksamhetsområdet medicin, Bollnäs. Det innebär att du har god förmåga att se till delar och helhet och förstå den egna verksamhetens del i ett större sammanhang.

Som vårdenhetschef hos oss kommer du bland annat att arbeta med
- att planera, leda, utveckla och följa upp verksamheten utifrån uppsatta mål
- kompetensförsörjningsfrågor; att introducera, rekrytera, utveckla, stötta och behålla medarbetare
- schema- och bemanningsplanering
- systematiska arbetsmiljöarbete
- driva enhetens utvecklingsarbeten framåt tillsammans med enhetens medarbetare.

Hos oss får du ett
• stimulerande och omväxlande arbete där du har möjlighet att bidra och utveckla avdelningen
• nära samarbete med medarbetare på avdelningen samt chefskollegor i ledningsgrupp
• spännande arbete med goda förutsättningar att utvecklas i din roll som chef och ledare.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida! https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för ledarskapsfrågor, med vilja och engagemang i att leda och utveckla människor och verksamhet. Du är en lagspelare som har nära till samarbete, där du strävar efter att skapa teamkänsla och delaktighet inom arbetsgruppen. Genom din goda kommunikativa förmåga, skapar du tydlighet, såväl som att motivera, där du ger medarbetarna stöd såväl som ansvar. I din ledarroll har du även förmågan att se till helheten och skapa förståelse genom att förmedla sammanhanget.

Du bibehåller ett lugnt positivt förhållningssätt även i stressiga situationer och tappar inte fokus på uppgiften. Du har förmåga att hålla en hög arbetstakt över tid och står stadigt i såväl med- som motgång. Vidare håller du konsekvent överenskommelser och lever upp till förväntningar inom ramen för uppdraget.

Som vårdenhetschef ska du
- vara legitimerad sjuksköterska, företrädesvis med inriktning anestesi och/eller intensivvård
- ha flerårig erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård.

Har du erfarenhet av anestesi och/eller intensivvårdsarbete ser vi det som starkt meriterande. Även tidigare chef-/ledarerfarenhet ses som meriterande för tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/2099

Senaste ansökningsdatum: 2024-09-08 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Lena Pettersson, Verksamhetschef
Email: lena.pettersson@regiongavleborg.se

Elin Eklund
Tel: 026 -15 57 95
Email: elin.eklund@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Karin Molin, Vårdförbundet
Tel: 070-235 13 77