ST-läkare internmedicin

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Internmedicin på Hudiksvalls sjukhus har ett brett uppdrag och bedriver vård av patienter med alla typer av internmedicinska tillstånd. Det geografiska upptagningsområdet är stort och vi har därför ett stort akutuppdrag. Vi har en välutrustad öppenvård med mottagningar, dagvård, dialysmottagning och fysiologiskt lab. Internmedicin och kardiologi delar på två vårdavdelningar med sammanlagt cirka 50 vårdplatser inklusive dedikerade stroke- och hjärtintensiv-platser. Vi är välbemannad inom våra subspecialiteter med stöd från lunga och infektion i Gävle och vi har ett gott samarbetsklimat med korta kontaktvägar, god sammanhållning och bra forum för diskussioner.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innefattar en bred internmedicinsk utbildning som gör dig kompetent att handlägga alla vanliga internmedicinska tillstånd och bidrar även till att göra dig trygg i rollen som specialist. Under din ST har du även möjlighet att fördjupa dig i en framtida subspecialitet. Vi har ett gott utbildningsklimat och investerar i ST-läkarnas kompetensutveckling. Precis som våra specialister ser vi utbildning av ST-läkare som en självklarhet och vi ser också att ST-läkarna har en viktig roll i utbildning och handledning av AT-läkare och vikarierande underläkare. Som utbildnings- eller forskningsintresserad finns goda möjligheter att engagera sig ytterligare.

Tjänstgöringens innehåll och längd planeras utifrån Socialstyrelsens föreskrifter, läkarens specialiseringstjänstgöring och i samråd med handledare, studierektor och verksamhetschef.

Hos oss får du
• personlig handledare från första dagen
• generös policy för kurser
• schemalagd studietid samt dedikerade utbildningsdagar halvårsvis
• återkommande strukturerad feedback från specialistkollegium
• ST-kompetenstrappa med formativ utvärdering
• standardiserad utbildningsplan med individuell anpassning
• frivillig examination i samarbete med Svensk förening för Internmedicin (SIM).

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

I rollen som ST-läkare på internmedicin arbetar du mestadels självständigt under handledning. Du är också, särskilt under jourtid, ofta högsta medicinska kompetens på plats vilket förutsätter att du har en god förmåga att samarbeta med andra samt är lyhörd och kommunikativ. Du har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation, är strukturerad och tar ansvar för dina egna arbetsuppgifter samtidigt som du själv driver ditt arbete framåt. Vidare är du flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter samt ser möjligheter i förändringar.

I rollen som ST-läkare ska du ha
• svensk legitimation som läkare utfärdad av Socialstyrelsen
• goda kunskaper i svenska språket både muntligt och skriftligt.

För den här tjänsten är det meriterande om du har tidigare erfarenhet av kliniskt arbete inom internmedicin eller kardiologi. Även meriterande om du har erfarenhet av arbete på just Hudiksvalls sjukhus.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal platser: 2

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/2135

Senaste ansökningsdatum: 2024-09-15 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Hanna Rask Bellskog, biträdande vårdenhetschef
Tel: 072-206 67 08
Email: hanna.rask.bellskog@regiongavleborg.se

Miriam Nahum, vårdenhetschef
Tel: 070-246 96 93
Email: miriam.nahum@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Adam Lyrén, GHLF
Email: adam.lyren@regiongavleborg.se