Undersköterska till lungavdelningen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Hos oss finns det ett kompetent och välfungerande team med läkare, sjuksköterskor och undersköterskor. På dagtid finns det en koordinator som håller i och samordnar den dagliga driften på avdelningen, vi har en vårdplanerare som hjälper till med planering för patienternas hemgång samt fysioterapeuter och arbetsterapeuter som svarar för rehabiliteringsinsatserna för våra patienter.

Arbetsuppgifter

Som undersköterska på lungavdelning 109L får du ett varierande och spännande arbete som ger dig en bred kompetens. Arbetet är omväxlande med både akut- och kroniskt sjuka patienter i alla åldrar och tempot varierar liksom arbetsuppgifterna. Du kommer vårda patienter med lungmedicinska sjukdomar som har astma, KOL, lungfibros och lungcancer. I tjänsten ingår sedvanliga arbetsuppgifter på en akut lungvårdsavdelning.

Som undersköterska hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• basal omvårdnad
• omläggning samt olika provtagningar efter delegering.

Hos oss får du
• mentorskap med erfarna kollegor
• två veckors introduktion.

Din första tid hos oss är en lärande period kring lungmedicinskt omhändertagande som att kunna starta upp inhalationer, lära sig omvårdnad, omläggningar samt olika provtagningar efter delegering.

Tjänsten innebär dag- och kvällsarbete under veckans alla dagar.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en driven och skicklig undersköterska, du är bra på att kommunicera samtidigt som du är en trygg och lyhörd person för din omgivning. Du trivs med en varierande arbetsdag och har förmågan att snabbt ställa om vid olika situationer. Du ska även ha en bra samarbetsförmåga och vara ansvarstagande samt ha intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.

I rollen som undersköterska ska du
• vara utbildad undersköterska.

För den här tjänsten är det meriterande om du har erfarenhet av arbete med provtagning och/eller omläggning.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och att dina personliga egenskaper stämmer överens med Region Gävleborgs värdegrund:
• Professionalism och ansvar.
• Respekt och ödmjukhet.
• Öppenhet och ärlighet.

Information om titeln undersköterska
Den 1 juli 2023 blev undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att man kommer att behöva ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. Du kan ansöka om beviset hos Socialstyrelsen. Har du inget bevis kan du fortsätta att arbeta inom vård och omsorg, men med en annan titel än undersköterska. I Region Gävleborg innebär det att titeln i ditt anställningsavtal kommer att vara omvårdnadsassistent tills att ditt bevis lämnas in.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde: Efter överenskommelse Vi tillämpar sex månaders provanställning

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/2134

Senaste ansökningsdatum: 2024-09-03 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Elenor Jennehag, vårdenhetschef
Tel: 026-62 91 61
Email: elenor.jennehag@regiongavleborg.se

Frida Strandberg, biträdande vårdenhetschef
Tel: 026-15 59 59
Email: frida.strandberg@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Emma Andersson, Kommunal
Email: emma.e.andersson@regiongavleborg.se