Psykiatrisjuksköterska/kurator/psykolog till Ockelbo Din hälsocentral

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Till oss på Ockelbo Din hälsocentral välkomnas vuxna och barn i behov av vård. Vi har 5200 listade patienter och tillsammans bedriver vi primärvård med läkarmottagning, BVC, familjecentral, psykosocialt team och rehabilitering. Vi är i en spännande utvecklingsfas där vi expanderar och planerar uppstart av ett multimodalt rehabiliteringsteam. På promenadavstånd, endast 10 minuter från arbetsplatsen, ligger Ockelbo station varifrån du snabbt och smidigt åker till andra städer i vår region. Med närmare 30 medarbetare bär vi idag en bred kompetens men för att bli ännu bättre söker vi dig. Varmt välkommen till oss på Ockelbo Din hälsocentral.

Arbetsuppgifter

Är du psykiatrisjuksköterska/kurator/psykolog och vill jobba med tidiga insatser på primärvårdsnivå för att minska eller förhindra psykisk ohälsa? Då vill vi ha dig i vårt team!

Du ingår i det psykosociala teamet där du jobbar självständigt med bedömningar och bedriver korttidsinriktad samtalsbehandling, enskilt och i grupp på basnivå och i första linjen mot psykisk ohälsa enligt gällande rutiner och samverkansdokument. Du kommer bland annat arbeta med diagnoser som ångest, depression och stressrelaterad problematik, uppdraget är brett och du behöver vara trygg i din yrkesroll. På vår hälsocentral jobbar vi med multimodal rehabiliteringen för patienter med långvarig smärta, där du kommer att ingå. Arbetet innebär även nära samarbete med övriga professioner på hälsocentralen. Samverkan med vårdgrannar inom kommun och regionen ingår. Handledning erbjuds.

Som psykiatrisjuksköterska/kurator/psykolog hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• bedömningssamtal
• telefonbedömningar/rådgivning
• korttidsinriktad samtalsbehandling, enskilt och i grupp
• digitala kontakter/samtal
• multimodal rehabilitering i vårt MMR team.

Hos oss får du
• en trygg anställning med goda möjligheter till kompetensutveckling
• möjligheter att påverka din arbetsdag
• en god arbetsmiljö arbeta tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor
• möjlighet till distansarbete del av tid
• regelbunden grupphandledning.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Du är en närvarande och positiv person som trivs och är trygg i din yrkesroll. Du är engagerad och vill bidra till ett gott arbetsklimat med helhetssyn som gör vårdprocessen bättre och tryggare. Du kan arbeta självständigt och tycker om att samarbeta samt att finnas där för andra människor. Stor vikt kommer att läggas vid tidigare erfarenheter och dina personliga egenskaper.

I rollen som psykiatrisjuksköterska ska du
• vara legitimerad sjuksköterska/kurator/psykolog.

Det är meriterande om du har specialistutbildning inom psykiatri, alternativt är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator. Erfarenhet av hälso- och sjukvårdsarbete är också meriterande samt erfarenhet av att ha arbetat inom psykiatrisk öppenvård och även KBT steg 1.

Tycker du arbetet låter spännande? Välkommen med din ansökan.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde efter överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/2168

Senaste ansökningsdatum: 2024-09-15 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Elin Ahtinen, vårdenhetschef
Tel: 026-27 81 15
Email: elin.ahtinen@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Amanda Hultkrantz, Vårdförbundet
Tel: 0297-57 25 04
Email: amanda.hultkrantz@regiongavleborg.se