Undersköterska/skötare till rättspsykiatrisk vårdenhet

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Den rättspsykiatriska avdelningen har tio heldygnsvårdsplatser och ansvarar över länets heldygns- samt öppenvård för patienter med rättspsykiatrisk vård med säkerhetsklass 3. Patienterna på enheten genomgår en utslussningsprocess i varierande omfattning med samverkan från andra vård- och samhällsaktörer. Uppdraget är att slussa ut och skapa individuella lösningar för patienter som under längre tid tvångsvårdats enligt lagen om rättspsykiatrisk vård, LRV. Målsättningen är att minska återfall i brott genom att förbättra den psykiska hälsan och arbeta fram stabila stödfunktioner för att patienten ska kunna återgå till samhället.

Arbetsuppgifter

Som undersköterska/skötare hos oss kommer du att arbeta med psykiatrisk omvårdnad i ett samarbete med andra professioner. Du arbetar nära patienten och är med i dennes vardag. Du hjälper och stöttar i många olika situationer, både praktiskt och i samtal. Vi arbetar i vårdlag för att tillsammans med patienten utforma en individuell vårdplan med mål och insatser som stöder patientens återanpassning i samhället. Detta kan exempelvis vara färdighetsträning, ordna struktur i vardagen eller planering för sysselsättning eller arbete. I vår rättspsykiatriska heldygnsvård ingår utåtriktade rehabiliterings- och friskvårdsaktiviteter. Då avdelningen även vårdar patienter enligt Lagen om öppen rättspsykiatrisk vård, ÖRV, ingår även en del öppenvårdsarbete, som exempelvis hembesök. Även besök vid andra rättspsykiatriska vårdinrättningar förekommer. Arbetet avser dag, kväll och nattjänstgöring efter överenskommelse.

Som undersköterska/skötare hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• identifiering av omvårdnadsbehov, åtgärder, uppföljning, dokumentation och vidare planering
• samtal med patienter och anhöriga.

Hos oss får du
• arbeta i en spännande arbetsmiljö tillsammans med härliga och stöttande arbetskamrater
• individuellt anpassad introduktion
• vara med och driva utvecklingsarbeten framåt.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med rättspsykiatrisk vård. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och där ser vi gärna att du är ansvarstagande, noggrann, har god initiativ- och samarbetsförmåga. Du har ett bra förhållningssätt till patienterna, visar respekt samt kan vara klar och tydlig.

I rollen som undersköterska/skötare ska du
• vara utbildad undersköterska/skötare.

Före erbjudande om anställning har arbetsgivaren rätt att begära ett utdrag från belastningsregistret.

Information om titeln undersköterska
Den 1 juli 2023 blev undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att man kommer att behöva ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. Du kan ansöka om beviset hos Socialstyrelsen. Har du inget bevis kan du fortsätta att arbeta inom vård och omsorg, men med en annan titel än undersköterska. I Region Gävleborg innebär det att titeln i ditt anställningsavtal kommer att vara omvårdnadsassistent tills att ditt bevis lämnas in.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Antal platser: 2

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/2244

Senaste ansökningsdatum: 2024-09-25 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Malin Engström, vårdenhetschef
Tel: 026-53 17 34
Email: malin.g.engstrom@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Sofie Hedbom, Kommunal
Email: sofie.hedbom@regiongavleborg.se