Vårdenhetschef till Kardiologiskt interventionscentrum

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Kardiologiskt Interventionscentrum (KIC) är en del av verksamhetsområdet kardiologi. Här finns hjärtintensivvårdsavdelning (HIA), hjärtavdelningen, dagvården samt en hjärtmottagning som jobbar mycket nära tillsammans för att erbjuda våra patienter trygga och effektiva flöden. På KIC har vi två operationssalar för kranskärlsröntgen och pacemakeroperationer. I uppdraget ingår även ansvaret för kardiologins två enheter för dagvård som ligger i nära anslutning till KIC, vårdavdelningarna och mottagningen. Vi är 15 medarbetare inom yrkeskategorierna sjuksköterskor och undersköterskor.

Arbetsuppgifter

Att vara vårdenhetschef hos oss innebär ett operativt ledarskap med Gävle som placeringsort. Du driver det dagliga arbetet framåt med din arbetsgrupp, är den som skapar lojalitet mot uppdraget att möta patient och patientens behov på bästa möjliga sätt. Du bidrar även till att skapa goda förutsättningar för våra medarbetare att utvecklas och ansvarar för att skapa förutsättningar för goda samarbeten både inom enheten samt med andra enheter.

Uppdraget som vårdenhetschef innebär att du ansvarar för enhetens personal, budget och arbetsmiljö. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp där du har ett ansvar för helheten inom såväl verksamhetsområdet som för Hälso- och sjukvården.

Som vårdenhetschef hos oss kommer du att
• leda och utveckla enheten, samt bidra till medarbetarnas utveckling
• samarbeta samt utveckla samarbeten med närliggande enheter och mottagningar
• driva kvalitets- samt utvecklingsarbeten framåt.

Hos oss får du
• en möjlighet att arbeta i framkant av hjärtsjukvården tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare
• utveckla både dig själv och verksamheten i en dynamisk och stödjande miljö.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida! https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en tydlig och trygg ledare som trivs i ett verksamhetsnära chef- och ledarskap. Det visar sig i din goda förmåga att anpassa ledarstil utifrån situation och sammanhang samt att du är trygg och bekväm i en beslutsfattande roll. Du har lätt för att skapa goda relationer och välfungerande samarbeten både internt och externt. Du har förmågan att bidra med energi och struktur i det dagliga arbetet samtidigt som du har en helhetssyn där du ser till verksamhetens bästa.

I rollen som vårdenhetschef har du
• utbildning inom ett legitimationsyrke inom hälso- och sjukvården
• tidigare chefs- och ledarerfarenhet.

Har du tidigare erfarenhet av chef- och ledarskap inom specialistvård så är det meriterande för tjänsten. Även erfarenhet av kardiologi och/eller operativ verksamhet är meriterande.

Är du redo att ta nästa steg i din karriär och vara med och utveckla framtidens hjärtsjukvård? Skicka in din ansökan redan idag!

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/2356

Senaste ansökningsdatum: 2024-10-13 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Anders Lundberg
Email: anders.lundberg@regiongavleborg.se

Emma Sjöberg
Tel: 0730539450
Email: emma.k.sjoberg@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Anton Frost, Vårdförbundet
Tel: 026154373
Email: anton.frost@regiongavleborg.se

Angelica Högberg, Ledarna
Tel: 026-65 02 58
Email: angelica.hogberg@regiongavleborg.se