Undersköterska till onkologisk avdelning

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Vår avdelning är en allmän onkologisk vårdavdelning med 15 vårdplatser. Vi har en bred patientgrupp som innefattar en mängd olika cancerdiagnoser. Cancervården är under ständig utveckling och vi ger patienterna allt fler avancerade medicinska behandlingar, både kurativa och palliativa, som kräver att patienterna är inneliggande under strål- och cytostatikabehandling. Våra patienter är också inneliggande för utredning eller för smärt- och övrig symtomlindring. Hos oss finns patienter som behöver palliativ vård, den kan vara komplex men är en av avdelningens styrkor.

Vi söker nu dig som är undersköterska och som tillsammans med oss vill vara med och utveckla cancersjukvården med patientens bästa i fokus.

Arbetsuppgifter

Vi arbetar i vårdlag och har ett nära samarbete med sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator, dietist, sektionsledare, vårdplanerare, vårdledare och vårdenhetschefer. Vi ser varandra på avdelningen och drar nytta av varandras individuella kompetens, oavsett utbildning och helt utan hierarki. Vi är ett team och är beroende av varandras olika roller och funktioner för att kunna ge den bästa tänkbara vården till våra patienter och dennes närstående. Du behöver därför vara bra på att kommunicera, ha en god samarbetsförmåga samt kunna bidra till ett positivt och effektivt teamarbete.

Som undersköterska hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• omvårdnad av patienten
• provtagningar, kontroll av vitalparametrar
• palliativ vård
• sårvård
• rondarbete.

Hos oss får du
• en personligt anpassad introduktion
• ha en nyckelroll i vården av våra patienter och möjlighet att ta ett stort ansvar för helheten
• ingå i en trygg arbetsgrupp med ett välfungerande samarbete mellan professionerna
• möjlighet till utveckling både inom kliniken och genom att driva utvecklings- och förbättringsarbete på avdelningen.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

I ditt arbete kommer du att möta patienter med olika cancerdiagnoser som i varierad grad påverkar hela kroppen och själen. Detta kräver bland annat att du är empatisk och lyhörd samt har förmåga att möta människor i kris. Vi ser till hela patienten och dennes behov och vårt mål är att alla våra patienter och anhöriga ska känna sig trygga hos oss under hela vårdförloppet. För att lyckas med det bör du som söker tycka om att arbeta i team, arbeta strukturerat och effektivt. Du arbetar utifrån verksamhetens bästa, bidrar till utveckling och ser möjligheter i förändring. Du tycker om att utvecklas, är trygg i din yrkesroll och kan ta beslut för att förbättra patientens välmående.

I rollen som undersköterska hos oss ska du
• vara utbildad undersköterska
• ha erfarenhet av arbete inom slutenvården
• ha tidigare erfarenhet av palliativ vård.

Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av onkologisk vård, har du dessutom en specialistutbildning inom palliativ vård är även det meriterande.

Information om titeln undersköterska
Den 1 juli 2023 blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att man kommer att behöva ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg.
Du kan ansöka om beviset från och med den 1 juli 2023. Har du inget bevis kan du fortsätta att arbeta i vård och omsorg, men med en annan titel än undersköterska. I Region Gävleborg innebär det att titeln i ditt anställningsavtal kommer att vara Omvårdnadsassistent tills att ditt bevis lämnas in.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal platser: 3

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/2732

Senaste ansökningsdatum: 2024-11-17 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Sofie Lundberg, vårdenhetschef
Tel: 026-62 91 79
Email: sofie.lundberg@regiongavleborg.se

Minna Norrman, avdelningschef
Tel: 026-62 91 79
Email: minna.norrman@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Monica Byman, Kommunal
Tel: 070-541 57 09
Email: monica.byman@regiongavleborg.se