Upptäck Ljusdals muralmålningar och skapa egen street art

I sommar kommer konstpedagogen Louise Sundberg från Kultur Gävleborg och Sofia Elida Eriksson från graffitigruppen Klotterklungan till Ljusdal för att möta barn och unga. Workshopen är en del av projektet ”Som allmänningar – förgreningar i den offentliga konsten” som är ett konstpedagogiskt projekt i Gävleborg där deltagare får uppleva, reflektera kring och samtala om offentliga konstverk i deras närmiljö.

Vi träffas på Bagargränd och upptäcker muralmålningarna som gör köpingen vackrare, roligare och mer intressant – vad ser vi när vi studerar målningarna och hur tolkar vi dem? Efter våra samtal går vi till Legovägen – Ljusdals egna öppna graffitivägg på Östernäs – där du får möjlighet att utforska ditt egna skapande med sprayfärg. Inspireras av muralmålningarna som vi precis sett, utveckla en egen idé eller bara måla fritt! Sofia kommer göra spraymallar för alla som vill prova.

Ta med din nyfikenhet, en flaska vatten, oömma kläder och sköna skor som tål lite färg-stänk!

Datum: onsdag 10 juli
Ålder: 10 - 13 år, vi ses kl 09.00 - 12.30
Ålder: 14 - 18 år, vi ses kl 14.00 - 17.30
Plats: Legoväggen Östernäs
Ledare: Louise & Sofia
Anmälan: kulturskolan@ljusdal.se

Samarbete med Kultur Gävleborg, Klotterklungan och Ljusdalsbygdens museum.

Mer om dagens ledare:

Sofia Elida Eriksson är konstnär och kulturarbetare i Gävleborg. Hon arbetar främst med sprayfärg och textil. Sofia är medgrundare och engagerad i Klotterklungan, en ideell förening med fokus på graffiti och gatukonst. Föreningens verksamhet riktar sig främst till kvinnor, icke- binära och transpersoner.

Louise Sundberg arbetar som konstpedagog på Kultur Gävleborg, Region Gävleborg.

Hon jobbar med olika konstpedagogiska projekt för invånare i Gävleborg.Hon arbetar också med att tillgängliggöra regionens offentliga konstsamling som finns att se på olika offentliga platser som till exempel folkhögskolor eller sjukhus i hela Gävleborg.

Läs mer om projektet ”Som allmänningar – förgreningar i den offentliga konsten