X-trafik ger bilister chansen att resa kostnadsfritt med appen

X-trafik satsar på att fler bilister ska upptäcka fördelarna med kollektivtrafiken. Nu ska 700 bilister få chansen att resa kostnadsfritt med X-trafiks app under 21 dagar – allt för att främja ett hållbart resande i Gävleborg.

– Det här är ett utmärkt tillfälle för den som vanligtvis tar bilen att prova på och upptäcka hur enkelt och bekvämt det kan vara att resa kollektivt i Gävleborg – och dessutom slippa allt vad parkeringsproblem heter, säger Alexander Hägg (M), ordförande i hållbarhetsnämnden Region Gävleborg.

Kampanjen har genomförts sex gånger tidigare, och intresset har alltid varit stort. Tidigare utvärderingar visar att en betydande andel av deltagarna fortsätter att resa med kollektivtrafiken även efter prova på-perioden.

– Kör mindre, res mer! Det är vad vi vill uppmana till. Många gånger känns bilen som det enda alternativet, men vi hoppas att denna kampanj kan visa att kollektivtrafiken faktiskt kan vara ett hållbart och bekvämt sätt att resa på, säger Therese Nilsson, enhetschef Kund och försäljning X-trafik.

För att delta krävs att man har en smartphone och X-trafiks app. Reseperioden är på 21 dagar och kan startas mellan den 4 och 24 november. Sista ansökningsdag är den 27 oktober.

Läs mer på xtrafik.se